Založ si blog

Divné čísla a nejasný výsledok.

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO
.
.
Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných krajinách otvorene bubnujú do boja proti Rusom, ako za Napoleona, alebo ako za Hitlera, očakával by som, že zo stoličiek spomínané rinčanie zbraňami zdvihne väčšiu časť slovenského národa. Po druhé to bol priebeh spočítavania hlasov, kedy percentá naskakovali kandidátovi dezolátov priamo úmerne uplynulému času, teda akoby veľké mestá mali stopercentnú podporu Korčoka, alebo ako keby neskorší čas zrátavania hlasov nahrával práve Korčokovi. Po tretie ma prekvapila nízka podpora Harabina, aj napriek otvorenej podpore celej alternatívnej scény dosiahol len slabých 12 percent. Všetci vedeli, ktorý kandidát je nezlomný a právne nepriestrelný vo vojnovom období, dobre sme vedeli, kto nám jediný môže právne zastabilizovať nadchádzajúce nestabilné prostredie na našom území a predsa výsledok „prezretia“ bol približne len 12 percentný…
.
Ale aj napriek prekvapeniam a pochybnostiach nech…, nech je, ako je. Uvedomujem si, že voľby sa dajú priamo zmanipulovať upravenými číslami max. od 5% do 10% všetkých hlasov. Pri plnej účasti priame manipulácie s volebnými lístkami nikdy nepomôžu. To znamená, s prihliadnutím na výsledky, faktom ostáva, že v reálnych číslach si stále aspoň 50% nášho obyvateľstva neuvedomuje v akej nebezpečnej dobe sa práve nachádzame, v dobe obdobnej z minulých storočí, neuvedomuje si ako opäť celá Európa plnou silou zbrojí voči nášmu bratskému národu, voči Rusom.
.
Druhé kolo prezidentských volieb nám vďaka našej nevedomosti neprináša ideálne riešenie, avšak prináša nám ďalšiu príležitosť k prebratiu sa. Buď si za prezidenta zvolíme Korčoka, zahraničného agenta, ktorý prvé čo urobí s pomocou ústavného súdu preberie na seba všetky možné diktátorské právomoci a z 5miliónového Slovenska sa stane prezidentský štát, ktorý povedie „svätý“ boj proti Rusku, alebo si navolíme Pellegriniho, a budeme dúfať, že nestabilný homosexuál dokáže ustáť obrovský tlak zo zahraničia.
.
Korčok, dobre ti radím, voľ Pellegriniho. Pelle, ak neustojí zahraničný tlak, nezhodí len seba ako osobu, ale povalí so sebou aj celú vládu a nádej Slovákov v mier, právo a spravodlivosť. O pár rokov je po SMERE, HLASE, a aj po celej alternatíve. Na druhej strane ak budeš chcieť silou mocou vyhrať Ivan, ty budeš mať v rukách čierneho Petra, a na teba sa zvalí hnev Slovákov, keď budeš svojimi rozhodnutiami podkopávať súčasnú vládu a snažiť sa prebrať priamo moc, a budeš posielať ľudí na front. Nezabúdaj, sme len päť miliónový národ, a silou nezmôžeme nič voči svetu, ale na druhej strane myšlienkami zmôžeme všetko. Sme predsa Slováci. Tvoje víťazstvo nasilu, bude časom tvoja trpká prehra.
.
.
ZÁVER
.
.
Ešte stále príliš mnoho z nás nereflektuje prebiehajúce zmeny vo svete, mnohí z nás žijú v bubline informácií, v ktorých je zakázané pozerať sa inde (dont look up), a práve táto skutočnosť nám zabezpečí nadchádzajúce nestabilné obdobie.
.
Moja voľba v druhom kole prezidentských volieb je jasná, určite sa zúčastním, nech sa umelo nemanipulujú voľby z poza plota, zúčastním sa a podporím Pellegriniho, nech je to on, na koho hlavu sa znesie prípadný neúspech riadenia štátu, nech je to predstaviteľ súčasnej vládnej koalície, ktorý sľubuje zmenu, pokoj a mier.
.
Nachádzame sa v dvanástej hodine tretej svetovej vojny, naše neuvedomenie si situácie nie je omylom, ale je chybou.
.
Nadchádzajúce dva týždne budeme počúvať o tom, aké je nezmyselné zúčastniť sa volieb, ako je lepšie to nikomu nehodiť, ako nezvyšovať legitimitu zvoleného, ako nehrať hru pánov, a radšej ostať doma. Vedzte, vravia vám to tí, ktorí majú chuť priamo manipulovať voľby a zvoliť si svoju podržtašku administratívne, na istotu. Čím viac sa nás zúčastní, tým je menšia šanca na priamu manipuláciu volieb.
.
Voľby boli vždy lakmusovým papierikom, IQ testom národa, a vždy bolo z čoho vyberať. Na základe rozhodnutia v nich národ trpel následné obdobie viac, či menej. Preberme sa a premýšľajme o voľbe nášho prezidenta. V predchádzajúcom období sme mohli vidieť ako postava prezidenta úspešne zabrzdila vládnu moc v našom systéme v časoch mieru, o čo viac dokáže prezident zabrzdiť vládnu moc so svojimi ústavnými sudcami v časoch otvorenej vojny?
.
Nech sa stane ako chce. Paradoxne pre súčasnú vládu je do určitej miery výhodné ak sa stane prezidentom aj Korčok. Ako to? Jednoducho, všetky jeho rozhodnutia budú vládou napadnuteľné a silou kontrastu ozrejmované širšej verejnosti, dôjde k prebratiu / k výučbe spoločnosti, aj keď za nepriaznivých podmienok. Všetko zlé je na niečo dobré. Skrátka vláda si udrží kontrast s hlúposťou a otvorenou servilitou. Treba si uvedomiť, my nie sme silovo určujúci článok vo svetovej spoločnosti, ale sme rozumový, intelektuálny, myšlienkový článok, ktorý má potenciál zmeniť náš svet (náš „cloud“, našu myseľ).
.
Výsledok volieb je nejasný, buď vyhrá Korčok a svojou hlúposťou otvorí oči širšej verejnosti, alebo vyhrá Pellegrini a potopí vládu a alternatívu, alebo sa nebodaj zachová ako pravý chlap, nezlomí sa pred cudzími pánmi, a stane sa hrdinom národa? Uvidíme, nech.
.
.


Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Ak chcete ovplyvniť proces, musíte byť súčasťou toho procesu. Video:

17.01.2024

Narazil som na video z prebiehajúcej konferencie v Davose a musím uznať, úprimne ma pobavilo. Hlavne pri pomyslení, že tohtoročné stretnutie sa vedie pod heslom: Ako získať späť stratenú dôveru. 😀 Video: https://www.facebook.com/1305520664/videos/368868095843771/ Nie je dôležité, či je video vytvorené umelou inteligenciou (fake), alebo ide o skutočnú udalosť (ťažko [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 228403x
Priemerná čítanosť článkov: 2928x

Autor blogu

Kategórie