Založ si blog

Je tu šanca

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka.
.
Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná vládna moc získa všetko, tak vedzte, že momentom vymenovania prezidenta vláda preberá na seba aj všetku zodpovednosť za riadenie krajiny v nasledujúcom období. Dnešní politici pri kormidle sa nebudú môcť na nič vyhovárať a výsledky ich vládnuceho obdobia sa zhrnú len na ich hlavu, a nie na hlavu niekoho iného. Môžu sa z nich stať hrdinovia, ale aj naopak zradcovia nášho národa.
.
Presne ako počas uplynulého štvorročného obdobia, kedy moc na Slovensku mala v rukách skupina politikov, ktorých rozhodovanie bolo priamo zviazané deštrukčnou zahraničnou politikou, ktorá nás doviedla na okraj kolapsu našej ekonomiky. Výsledkom minulej vlády, ktorá sa svoje deštrukčné kroky snažila otvorene hádzať na hlavu rôznych pseudo-odborníkov a nastrčených bielych koní, dokonca chvíľku sme sa tvárili, že máme úradnícku vládu zloženú z nezávislých odborníkov, bol viditeľne znížený komfort a kúpna sila nášho obyvateľstva. Neschopní politici platení zahraničím sa nedokázali vyviniť v očiach väčšej časti obyvateľstva za svoje zlyhania, a svojou podporou Korčoka ho vopred predurčili k neúspechu.
.
Nie je doba, ktorá praje názorovým kotrmelcom. Dnes sa všetko nahráva, všetko sa konfrontuje, dnes v informačnej dobe vyhrávajú názorovo priami ľudia, ktorých filozofia je opretá o pomoc druhým a nie o boj s nimi. Nachádzame sa vyslovene na úsvite novej doby ľudstva, v ktorej sa porozumenie vyšplhá na doteraz nevídanú úroveň. Všetko sa deje prirodzene, automaticky spolu s pochopením nových princípov, a používaním nových technológií.
.
Nový slovenský prezident bude čeliť obrovskému zahraničnému tlaku, ktorý sa upokojí na konci tohto roka. Prezidentské voľby v Amerike zmenia svet a zaradia ručnú brzdu bláznovstvu. Dovtedy je však dôležité čeliť deštrukčným chúťkam zopár idiotom, ktorí sa radi hrajú na vojakov cudzími rukami.
.
Je tu šanca, že Pellegrini v rozhodujúcej chvíli tlaku nepodľahne, opre sa o suverénny a mierový názor väčšiny nášho obyvateľstva prejavený vo voľbách, a podrží nás pred zahraničím. Je tu šanca na nadviazanie kvalitatívne nových medzinárodných vzťahov, hlavne s Maďarskom, s Českom, s Poľskom, s Ukrajinou, s Ruskom, a celkovo je tu šanca na upokojenie situácie v našom priestore. Je tu šanca, že nasledujúce obdobie sa na Slovensku opraví, čo sa v minulosti pokazilo, opraví sa čo je viditeľne zlé vďaka kontrastu, ktorý sme videli počas prežitých ťažších čias. Je šanca na naštartovanie novej budúcnosti Európy, Euroázie, tvorenej na základe spolupráce, nie na základe vojny. Je šanca, že všetci obyvatelia oveľa viac získame v časoch mieru, ako v časoch otvorenej vojny. Je tu šanca na zvýšenie životného štandardu ľudí v dvadsiatom prvom storočí.
.
Tú šancu treba využiť pevným mierovým postojom, na zlyhania už nie je čas, zlyhaniam dnešná doba nepraje.
.
.
Juraj Tušš

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Ak chcete ovplyvniť proces, musíte byť súčasťou toho procesu. Video:

17.01.2024

Narazil som na video z prebiehajúcej konferencie v Davose a musím uznať, úprimne ma pobavilo. Hlavne pri pomyslení, že tohtoročné stretnutie sa vedie pod heslom: Ako získať späť stratenú dôveru. 😀 Video: https://www.facebook.com/1305520664/videos/368868095843771/ Nie je dôležité, či je video vytvorené umelou inteligenciou (fake), alebo ide o skutočnú udalosť (ťažko [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 228750x
Priemerná čítanosť článkov: 2933x

Autor blogu

Kategórie