Založ si blog

Predvečer veľkej bitky – Cherson.

Všetko naznačuje tomu, že ideme do finále v našom súčasnom kritickom okamihu. Aby som bol presnejší, po prvé, všetko je pripravené k prijatiu Fínska, a takisto samotnej Ukrajiny do NATO, po druhé, Rusi spolu s Bielorusmi aktivovali armádu na bieloruskom území, po tretie, Elon Musk zaváhal s podporou STARLINKU v snahe vyhnúť sa tretej svetovej vojne, ale nakoniec aj tak privolil na ďalšiu bezplatnú podporu Ukrajine, po štvrté, v Chersone sa schyľuje k obrovskej bitke, po piate, voľby v USA do kongresu sú za rohom.

.

.

HISTORICKÁ SÚVISLOSŤ

.

.

Aby sme lepšie chápali sledu dnešných udalostí, je nevyhnutné poznať aspoň zhruba, ako sa hýbali bojové fronty počas druhej svetovej vojny (viď. priložený obrázok). Hlavný nacistický úder viedol skrz Bielorusko priamo na Moskvu, obsahoval hlavné sily útočiaceho Nemecka. Podporné fronty boli na severe a juhu, čiže skrz Fínsko sa obkľučoval Leningrad (Petrohrad) a z Ukrajiny sa odrezávalo Rusko od strategických surovín. Mimochodom aj vtedy bola do bojov zapojená celá Európa, presne tak ako je tomu dnes.

.

.

SEVERNÝ FRONT

.

.

Tak ako počas druhej svetovej vojny, tak aj dnes sa pripravuje na útok severný front NATO, momentálne pozostávajúci z Pobaltských krajín. Ľahko sme si mohli všimnúť kolóny vojenskej techniky dlhodobo prechádzajúce cez slovenské územie (cez Kysuce) dávno pred súčasnou „ukrajinskou krízou“. Do Pobaltia bolo časom navozené na „cvičné účely“ veľké množstvo údernej vojenskej techniky, ktorá tam je v krytoch doteraz uskladnená. Akonáhle sa Fínsku otvoria dvere do NATO, táto technika môže opäť vyraziť k severným hraniciam Petrohradu.

.

.

BIELORUSKÝ FRONT

.

.

Avšak hlavný úder sa očakáva na bieloruskom fronte, je to totiž najkratšia vzdialenosť pre tanky smerom k Moskve. Potenciálne úderné skupiny budú pozostávať hlavne z Poľských a Nemeckých (doteraz nevyužitých) úderných síl. Preto sa nie je čomu čudovať, ak teraz Rusi sústreďujú svoje vojská na území Bieloruska a spolu s bieloruskou armádou pripravujú svoju obranu.

.

.

UKRAJINSKÝ FRONT AKO LAKMUSOVÝ PAPIERIK

.

.

Kým v minulosti sa z Ukrajiny snažili nacisti útočiť na Kaukaz, aby odstrihli Rusov od zdrojov, dnes je ukrajinský front skôr skúšobňou a miestom porovnávania si síl. Na Ukrajine velitelia z NATO skúšajú útočné taktiky a svoje schopnosti reagovať na ruské výzvy. Podľa svojej dosiahnutej úspešnosti sú schopní prikloniť si na svoju stranu nerozhodnuté krajiny, a taktiež v prípade získania prevahy NATO nad ukrajinským frontom, môžu efektívne rusov odstrihnúť od možnosti používania čierneho mora. Preto dnes Ukrajinu, treba považovať hlavne za presvedčovací priestor, nie vždy jednotných, západných krajín na nadchádzajúce kritické rozhodnutia.

.

.

ELON MUSK NAJVPLYVNEJŠÍ A ZÁROVEŇ NAJKREHKEJŠÍ MUŽ ZÁPADU

.

.

Priznám sa, že keď som písal tento článok https://www.projektz.sk/news/22-necaka-nas-rozsiahli-vojensky-konflikt-ale-financny-kolaps/ , nevedel som o funkčnej variante satelitného internetu. V Kazachstane sa táto technológia nepoužila ( https://www.projektz.sk/news/21-rozdiel-medzi-centralizovanym-a-decentralizovanym-riadenim-spolocnosti-udalosti-z-kazachstanu/ ). STARLINK som síce predpokladal ( https://www.projektz.sk/news/zanik-nabozenstiev/ ) , ale fungujúci som ho nepoznal, objavil som ho práve so začatím špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, kedy Muskova spoločnosť podporila ukrajinské vojská svojou štartovacou technológiou. STARLINK je mimoriadna technológia umožňujúca konektivitu v akýchkoľvek podmienkach po celej Zemi, a práve prepojenie, je tak dôležité pri vytváraní akejkoľvek efektívnej spolupráci. Zároveň je treba si uvedomiť, že bez prepojenia, je v tejto dobe akékoľvek vojsko odsúdené na zánik. Len vďaka STARLINKU dnes existuje spolupracujúca ukrajinská armáda s armádou NATO. Preto sa dá považovať Musk za vplyvného muža, avšak kým sa nachádza v prostredí „jediného správneho názoru“, nemôže svoj vplyv „suverenizovať“. Musí poslúchať, a to aj napriek svojim varovaniam o tretej svetovej vojne, v ktorých tvrdí, že každá zo strán je schopná behom 20tich minút zničiť život na Zemi.

.

.

VOĽBY DO KONGRESU SA BLÍŽIA

.

.

8.11.2022 sa uskutočnia voľby do amerického kongresu. Tá, ktorá záujmová skupina ovládne kongres, tá určí smerovanie zahraničnej politiky USA vo svete. V hre sú Bidenovci a Trumpovci, demokrati a republikáni, Pelosiovci a McCarthyovci, čiže pokiaľ nad kongresom získa prevahu súčasná „opozícia“ Trumpovci, tak sú týmto pádom schopní eliminovať akékoľvek rozhodnutie súčasného prezidenta Bidena, teda rozhodnutie demokratov. Muskovi sa rozviažu ruky, podpora Ukrajiny padne, a USA sa začnú sústrediť len na vlastné problémy vo svojich vlastných štátoch.

.

.

BITKA O CHERSON

.

.

O voľbe voličov v USA sa rozhodne s ukrajinským útokom na Cherson. Ak plná podpora západu stroskotá a Ukrajina si vyláme zuby na ruskej obrane, Biden nerozchodí svoje prehajdákané zdroje venované Ukrajine. Čas sa do volieb kráti, preto sa jedná len o túto jednu bitku. Bitka je lakmusovým papierikom a riešením na to, ako ďalej s krachujúcou západnou spoločnosťou. Pokiaľ sa západu nepodarí navodiť víťaznú atmosféru do volieb, potom sa k moci v USA dostanú skrz kongres republikáni na čele s Trumpom, ktorý všetko prevráti naruby, avšak pokiaľ sa udrží súčasná politická línia, svetu hrozí otvorené bláznovstvo, OTVORENIE NOVÝCH FRONTOV a ďalší pokus o dobytie Ruska, a to aj s použitím jadrových hlavíc.

.

.

ZÁVER

.

.

Každý, ktorý rozumie historickým súvislostiam so súčasnou realitou, si je vedomý dezinformačnej podstaty korporátneho naratívu vychádzajúceho z tvrdenia, že pokiaľ by Rusi nevstúpili na Ukrajinu, bol by na nej pokoj a mier. Nie, nebol by. Prednedávnom Putin povedal: (parafrázujem) „Nachádzame sa vo veľmi nepríjemnej situácií, ale ak by sme dnes nezareagovali na hrozbu NATO vychádzajúcu z Ukrajiny, neskôr by sme sa nešťastiu nevyhli, len by budúca situácia bola pre nás oveľa nepriaznivejšia, než je dnes.“ 

.

Nachádzame sa v období pred veľkou bitkou, pred bitkou na Cherson, ktorá svojím výsledkom určí následné smerovanie ľudstva. Našťastie sa dnes nedá s presnosťou predpovedať naša budúcnosť, pretože svet je ešte stále multipolárny, s rôznymi záujmami, s rôznymi vplyvmi, ktoré každú chvíľu vplývajú na rozhodujúci výsledok, rozhodujúci tvar našej reality.

.

Nenapíšem vám, ako to celé dopadne, napíšem vám len to, že dnes je dôležité ostať ľuďmi, a to spolupracujúcimi ľuďmi s prioritami a výhľadom nášho spoločného blahobytu, a nie nášho samozničenia.

.

Držme si palce.

.

.

Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 228177x
Priemerná čítanosť článkov: 2925x

Autor blogu

Kategórie