Založ si blog

Snaha zaškatuľkovať jedným názorom slovenskú myseľ.

Politická situácia na Slovensku je zrejmá, už dávnejšie som o nej písal tu: https://jurajtuss.blog.pravda.sk/…/dnesna-politicka…/ . Ak trend bude naďalej pokračovať, pluralita názorov bude čoskoro na Slovensku dávnou minulosťou. V hlavných médiách budeme počuť už len jeden názor, jeden pohľad, jednu pravdu, o ktorej sa nediskutuje. Alternatíva sa udusí. Ak… čoskoro sa uvidí, či sa trend, nielen u nás, ale aj vo svete zmení.
.
Zakázaný Blaha to vo svojom telegramovom statuse tiež celkom vystihol, takže som sa rozhodol ho skopírovať, nech mu dám aspoň malý priestor na Pravde.
—————————————————————————————
Ľ.Blaha:

PRAVIČIARI OKUPUJÚ NEDEĽNÉ DISKUSIE – TOTO JE PODVOD NA SLOVÁKOCH!

Tak toto je krásne. Konečne dáva zmysel, prečo pravicová SaS odišla z pravicovej koalície. A naďalej túto koalíciu podporuje z parlamentu. Pozrite si, kto bude diskutovať v nedeľných politických debatách.

1. Na STV to bude pravičiar Matovič (OĽaNO) s pravičiarom Viskupičom (SaS). A na Markíze to bude pravičiar Kollár (Sme rodina) s pravičiarom Sulíkom (SaS). Bravó!

2. Vďaka tomu, že majú SaS-ku akože v opozícii (žmurk), tak teraz môžu predstierať, že televízne debaty medzi samými pravičiarmi sú vlastne vrcholom demokracie a pluralizmu.

3. A odrazu už v televízii ľudí s iným svetonázorom ani neuvidíte. Ľavicu netreba. Už si vystačia s neoliberálnou SaS-kou. Aké jednoduché.

4. A tak sa Sulík s Kollárom budú „vadiť“ o tom, kto viac nenávidí Rusko a kto viac miluje voľný trh. A Matovič s Viskupičom budú bojovať o to, kto viac nenávidí Smer a kto si viac kopne do Roberta Fica.

5. Verejnoprávna televízia sa bude spokojne zamľaskovať, ako so všetkými vybabrala – veď formálne zavolala koalíciu aj opozíciu. Čo na tom, že SaS-ka vlastne nie je opozícia, lebo drží vládu a ideologicky rúbe za ten istý karpatský kapitalizmus ako koalícia.

6. A čo na tom, že SaS-ka doteraz kryla všetky Matovičove svinstvá – budeme sa tváriť, že oni sú priam antagonistické strany – úplne, že súboj Karla Marxa a Adama Smitha. Očakávame ťažký hodnotový kleš.

7. Je to trápne. Manipulácia ako v nejakej africkej diktatúre, kde si miestni vodcovia vytvoria systém „riadenej opozície“, ktorá len nežne hryzká a režim je spokojný.

8. SaS-ka je dnes presne tam, kde ju Matovič potrebuje. Už aj vrabce na streche čvirikajú, že SaS-ka musí podporovať vládu, pretože inak by došli Lipšicovi kukláči pre Sulíkových oligarchov.

9. A ako cukríček od Matoviča dostane SaS-ka garancie, že jej nezoberú 5 šéfov parlamentných výborov, ktorí sú v absolútnej disproporcii k tomu, aký trpasličí klub má Sulík v NR SR.

10. RTVS sa už dávno premenila na slúžku režimu. Blahu zakázali, Čarnogurského zakázali, Chmelára zakázali. A postupne vytesňujú celú reálnu opozíciu.

11. U Havrana spolu pravidelne klábosia kovaní liberáli, aký je skvelý liberalizmus a nejakým zázrakom sa vždy zhodnú na tom, aké strašné sú všetky režimy, ktoré Američania nemajú radi. Gratulujem.

12. A najnovšie už bude takto isto predstierať pluralitu aj hlavná nedeľná politická diskusia. Zavolajú len svojich. A budú predstierať ohnivú polemiku. Perfektné. Augusto Pinochet by to nevymyslel lepšie.

13. Kedysi som napísal knihu o mediálnej manipulácii. Matrix kapitalizmu. Analyzoval som subtilné techniky indoktrinácie v západných médiách, ktoré rozoberal Noam Chomsky.

14. Nikdy by mi nenapadlo, že to raz budú na Slovensku robiť takto na hulváta. Keby toto videl Chomsky, búchal by si hlavu o stenu, že čo to tu vládnu za totalitní tragédi.

15. Berú nám slobodu slova, kriminalizujú iné názory, zakazujú opozičné médiá, majú vo svojich špinavých oligarchických rukách takmer celú tlač – a teraz sa rozhodli, že budú okupovať aj všetky televízne debaty.

Ja len taký malý odkaz slovenským televíziám – keď vám prestane dôverovať posledný Slovák, uvidíte, že pravda sa kúpiť nedá.
—————————————————————————————

Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 227312x
Priemerná čítanosť článkov: 2914x

Autor blogu

Kategórie