Založ si blog

Je tu šanca

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka.
.
Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná vládna moc získa všetko, tak vedzte, že momentom vymenovania prezidenta vláda preberá na seba aj všetku zodpovednosť za riadenie krajiny v nasledujúcom období. Dnešní politici pri kormidle sa nebudú môcť na nič vyhovárať a výsledky ich vládnuceho obdobia sa zhrnú len na ich hlavu, a nie na hlavu niekoho iného. Môžu sa z nich stať hrdinovia, ale aj naopak zradcovia nášho národa.
.
Presne ako počas uplynulého štvorročného obdobia, kedy moc na Slovensku mala v rukách skupina politikov, ktorých rozhodovanie bolo priamo zviazané deštrukčnou zahraničnou politikou, ktorá nás doviedla na okraj kolapsu našej ekonomiky. Výsledkom minulej vlády, ktorá sa svoje deštrukčné kroky snažila otvorene hádzať na hlavu rôznych pseudo-odborníkov a nastrčených bielych koní, dokonca chvíľku sme sa tvárili, že máme úradnícku vládu zloženú z nezávislých odborníkov, bol viditeľne znížený komfort a kúpna sila nášho obyvateľstva. Neschopní politici platení zahraničím sa nedokázali vyviniť v očiach väčšej časti obyvateľstva za svoje zlyhania, a svojou podporou Korčoka ho vopred predurčili k neúspechu.
.
Nie je doba, ktorá praje názorovým kotrmelcom. Dnes sa všetko nahráva, všetko sa konfrontuje, dnes v informačnej dobe vyhrávajú názorovo priami ľudia, ktorých filozofia je opretá o pomoc druhým a nie o boj s nimi. Nachádzame sa vyslovene na úsvite novej doby ľudstva, v ktorej sa porozumenie vyšplhá na doteraz nevídanú úroveň. Všetko sa deje prirodzene, automaticky spolu s pochopením nových princípov, a používaním nových technológií.
.
Nový slovenský prezident bude čeliť obrovskému zahraničnému tlaku, ktorý sa upokojí na konci tohto roka. Prezidentské voľby v Amerike zmenia svet a zaradia ručnú brzdu bláznovstvu. Dovtedy je však dôležité čeliť deštrukčným chúťkam zopár idiotom, ktorí sa radi hrajú na vojakov cudzími rukami.
.
Je tu šanca, že Pellegrini v rozhodujúcej chvíli tlaku nepodľahne, opre sa o suverénny a mierový názor väčšiny nášho obyvateľstva prejavený vo voľbách, a podrží nás pred zahraničím. Je tu šanca na nadviazanie kvalitatívne nových medzinárodných vzťahov, hlavne s Maďarskom, s Českom, s Poľskom, s Ukrajinou, s Ruskom, a celkovo je tu šanca na upokojenie situácie v našom priestore. Je tu šanca, že nasledujúce obdobie sa na Slovensku opraví, čo sa v minulosti pokazilo, opraví sa čo je viditeľne zlé vďaka kontrastu, ktorý sme videli počas prežitých ťažších čias. Je šanca na naštartovanie novej budúcnosti Európy, Euroázie, tvorenej na základe spolupráce, nie na základe vojny. Je šanca, že všetci obyvatelia oveľa viac získame v časoch mieru, ako v časoch otvorenej vojny. Je tu šanca na zvýšenie životného štandardu ľudí v dvadsiatom prvom storočí.
.
Tú šancu treba využiť pevným mierovým postojom, na zlyhania už nie je čas, zlyhaniam dnešná doba nepraje.
.
.
Juraj Tušš

Loki

05.05.2024

Chcel by som upozorniť na veľmi zaujímavý seriál s názvom LOKI. Zaujal ma svojou hlavnou myšlienkou, ktorá ho sprevádza počas jeho celého dvojsériového trvania. Myslím, že jeho tvorcom sa podarilo úspešne dostať k mladšej generácií veľmi dôležitý kontrast filozofických úvah, ktoré ponímajú o individualizme a o kolektivizme. Vďaka tomuto kontrastu a nastolenej [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

noviny, denníky, Pravda

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 12:30

Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko.

PREMIÉR: Návšteva Maďarska

V Moskve zneužívajú atentát na Fica na propagandu. Dokonca radia slovenským vyšetrovateľom pozrieť sa na Zelenského

16.05.2024 12:30

Nenávisť niektorých západných štátov a pomsta ukrajinských tajných služieb - tieto konšpiračné teórie sa šíria v Rusku o pozadí atentátu.

novinari, Rooseveltova nemocnica

Množstvo novinárov a modliaci sa muž. Pred Rooseveltovou nemocnicou je stále rušno

16.05.2024 12:06

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyvolal rozruch nielen v našich končinách, ale na celom svete. Pred banskobystrickou nemocnicou sa zišli štáby z celého sveta.

Petr Fiala

Vo Fialovej vláde nastala už ôsma zmena: kabinet má nového ministra pre vedu

16.05.2024 12:01, aktualizované: 12:14

Nového ministra Mareka Ženíška na Pražskom hrade do funkcie vymenoval český prezident Petr Pavel.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 231625x
Priemerná čítanosť článkov: 2932x

Autor blogu

Kategórie