Založ si blog

Snaha zaškatuľkovať jedným názorom slovenskú myseľ.

Politická situácia na Slovensku je zrejmá, už dávnejšie som o nej písal tu: https://jurajtuss.blog.pravda.sk/…/dnesna-politicka…/ . Ak trend bude naďalej pokračovať, pluralita názorov bude čoskoro na Slovensku dávnou minulosťou. V hlavných médiách budeme počuť už len jeden názor, jeden pohľad, jednu pravdu, o ktorej sa nediskutuje. Alternatíva sa udusí. Ak… čoskoro sa uvidí, či sa trend, nielen u nás, ale aj vo svete zmení.
.
Zakázaný Blaha to vo svojom telegramovom statuse tiež celkom vystihol, takže som sa rozhodol ho skopírovať, nech mu dám aspoň malý priestor na Pravde.
—————————————————————————————
Ľ.Blaha:

PRAVIČIARI OKUPUJÚ NEDEĽNÉ DISKUSIE – TOTO JE PODVOD NA SLOVÁKOCH!

Tak toto je krásne. Konečne dáva zmysel, prečo pravicová SaS odišla z pravicovej koalície. A naďalej túto koalíciu podporuje z parlamentu. Pozrite si, kto bude diskutovať v nedeľných politických debatách.

1. Na STV to bude pravičiar Matovič (OĽaNO) s pravičiarom Viskupičom (SaS). A na Markíze to bude pravičiar Kollár (Sme rodina) s pravičiarom Sulíkom (SaS). Bravó!

2. Vďaka tomu, že majú SaS-ku akože v opozícii (žmurk), tak teraz môžu predstierať, že televízne debaty medzi samými pravičiarmi sú vlastne vrcholom demokracie a pluralizmu.

3. A odrazu už v televízii ľudí s iným svetonázorom ani neuvidíte. Ľavicu netreba. Už si vystačia s neoliberálnou SaS-kou. Aké jednoduché.

4. A tak sa Sulík s Kollárom budú „vadiť“ o tom, kto viac nenávidí Rusko a kto viac miluje voľný trh. A Matovič s Viskupičom budú bojovať o to, kto viac nenávidí Smer a kto si viac kopne do Roberta Fica.

5. Verejnoprávna televízia sa bude spokojne zamľaskovať, ako so všetkými vybabrala – veď formálne zavolala koalíciu aj opozíciu. Čo na tom, že SaS-ka vlastne nie je opozícia, lebo drží vládu a ideologicky rúbe za ten istý karpatský kapitalizmus ako koalícia.

6. A čo na tom, že SaS-ka doteraz kryla všetky Matovičove svinstvá – budeme sa tváriť, že oni sú priam antagonistické strany – úplne, že súboj Karla Marxa a Adama Smitha. Očakávame ťažký hodnotový kleš.

7. Je to trápne. Manipulácia ako v nejakej africkej diktatúre, kde si miestni vodcovia vytvoria systém „riadenej opozície“, ktorá len nežne hryzká a režim je spokojný.

8. SaS-ka je dnes presne tam, kde ju Matovič potrebuje. Už aj vrabce na streche čvirikajú, že SaS-ka musí podporovať vládu, pretože inak by došli Lipšicovi kukláči pre Sulíkových oligarchov.

9. A ako cukríček od Matoviča dostane SaS-ka garancie, že jej nezoberú 5 šéfov parlamentných výborov, ktorí sú v absolútnej disproporcii k tomu, aký trpasličí klub má Sulík v NR SR.

10. RTVS sa už dávno premenila na slúžku režimu. Blahu zakázali, Čarnogurského zakázali, Chmelára zakázali. A postupne vytesňujú celú reálnu opozíciu.

11. U Havrana spolu pravidelne klábosia kovaní liberáli, aký je skvelý liberalizmus a nejakým zázrakom sa vždy zhodnú na tom, aké strašné sú všetky režimy, ktoré Američania nemajú radi. Gratulujem.

12. A najnovšie už bude takto isto predstierať pluralitu aj hlavná nedeľná politická diskusia. Zavolajú len svojich. A budú predstierať ohnivú polemiku. Perfektné. Augusto Pinochet by to nevymyslel lepšie.

13. Kedysi som napísal knihu o mediálnej manipulácii. Matrix kapitalizmu. Analyzoval som subtilné techniky indoktrinácie v západných médiách, ktoré rozoberal Noam Chomsky.

14. Nikdy by mi nenapadlo, že to raz budú na Slovensku robiť takto na hulváta. Keby toto videl Chomsky, búchal by si hlavu o stenu, že čo to tu vládnu za totalitní tragédi.

15. Berú nám slobodu slova, kriminalizujú iné názory, zakazujú opozičné médiá, majú vo svojich špinavých oligarchických rukách takmer celú tlač – a teraz sa rozhodli, že budú okupovať aj všetky televízne debaty.

Ja len taký malý odkaz slovenským televíziám – keď vám prestane dôverovať posledný Slovák, uvidíte, že pravda sa kúpiť nedá.
—————————————————————————————

Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 229114x
Priemerná čítanosť článkov: 2937x

Autor blogu

Kategórie