Založ si blog

Výhľadová situácia na Slovensku – Zopár rád politikom.

Dnes viacerí z nás netrpezlivo čakáme na vyskladanie novej vlády s nádejou, že sa život na Slovensku zmení k lepšiemu. Avšak dá sa to pri tak rozvrátených financiách a pred nadchádzajúcou krízou?

.

Ako som v minulom článku spomínal, vidím tri možnosti ďalšieho vývoja, buď Fico zostaví vládu so stranou HLAS a SNS, alebo Pellegrini zostaví vládu s PS, KDH a SAS, alebo sa politici platení zahraničím zahrajú na hlúpych a zabránia vytvoreniu vlády s tým, že za kormidlom ostane dočasne poverená vláda pani prezidentky.

.

.

ZAHRANIČNÝ TLAK

.

.

V čom tkvie problém pri rozhodovaní sa? Extrémny tlak zo zahraničia, nečudoval by som sa, ak by sa na povolebných rokovaniach zúčastňovali (či už priamo, alebo nepriamo) aj veľvyslanci z rôznych ambasád, z rôznych krajín.

.

Naši politici sú dnes vyslovene zastrašovaní a varovaní pred vytvorením vládneho opozičného bloku voči politike EÚ. Prečo? Pretože jeden malý kamienok pravdy v súkolí, zničí celý mechanizmus lží.

.

.

KONTRAST

.

.

Suverénnymi krokmi, suverénnymi rozhodnutiami slovenských politikov by vznikol veľmi potrebný kontrast v informáciách, voči podplateným európskym politikom, ktorý je tak veľmi potrebný pre otvorenie očí mnohých ľudí v Európe, a zároveň je potrebný pred samozničujúcimi extrémnymi krokmi eurofanatikov.

.

Naša poloha krajiny je strategicky významná, naša energetická sieť je strategicky významná, náš južný sused je strategicky významný na zabránenie zničeniu Európy, Európskej únie pred tými, ktorí hovoria, že vojna je mier, sankcie sú riešenie, a treba sa uskromniť.

.

.

VÝHĽADOVÁ SITUÁCIA

.

.

Žiaľ ľudia na Slovensku vo svojej nevedomosti nerozdali rozhodujúci počet hlasov pre vytvorenie suverénnej vlády, a tak sa dnes vyslovene spoliehame na homosexuála, a čakáme či dostane gule (odvahu). Pellegrini má vo svojich rukách svoju povesť, a možno by mu pomohlo pri rozhodovaní vedieť, že do dvoch rokov, nezávisle na tom, ako sa rozhodne, sa situácia u nás tak, či tak zmení. On má v rukách len to, či sa začne meniť hneď pod tlakom, alebo sa skrz utrpenie mnohých začne meniť o dva roky. Má šancu sa stať hrdinom, alebo nenávideným zbabelcom.

.

Čaká nás totižto tuhá zima. Rusi zvýšia tlak na dopyt po energiách v Európe, čo spôsobí mnohé problémy a európske krajiny sa začnú správať tak, ako pri distribuovaní lekárskych pomôcok počas takzvanej kovid krízy. Pri „tajtrlíckej“ vláde uvidíme to, ako sebestačná krajina na výrobu el. energie budeme trpieť kritickým nedostatkom energie, pretože naše elektrárne budú vyrovnávať západnú sieť (čo mimochodom vidíme už dnes). Ale nejde len o elektriku, problém bude hlavne s pohonnými hmotami. Benzín pôjde vysoko cez 2eurá čo opäť spôsobí tlak na zvýšenie nákladov na distribúciu tovaru, čo je v Európe rozhodujúca položka pri tvorbe cien. Inými slovami obyvateľstvo Európy opäť plošne schudobnie. Kým západní politici počas katastrofy vám budú hovoriť: „dont look up“ (o nie, to je o nich film), budú hovoriť všetko je v poriadku, uskromníme sa, reálne riešenie sa nachádza u našich južných susedov, ktorí spolupracujú, a majú lepšie dohodnuté podmienky na dovoz energií s Ruskou federáciou. Ak budeme mať suverénnu vládu, nepochybujem, že sa s Maďarmi dohodneme a stlmíme kritické obdobie nedostatku. Dnes Maďari predstavujú ostrov zdravého rozumu v Európe a význam ich doterajších suverénnych krokov bude len neustále rásť. V minulom článku som ich označil bratmi, čo som niektorých z vás šokoval, verte mi, všetci v regióne sme bratia, či Česi, Poliaci, Maďari, Ukrajinci, Rakúšania, máme mnoho spoločných predkov, máme mnoho spoločných génov. Maďarom však ostal zdravý rozum, o ktorý sa musíme dnes oprieť, aby sme otvorili oči ostatným našim bratom, ktorí spadli do západného plytkého pozlátka dlhu a falše.

.

.

ZOPÁR RÁD POLITIKOM

.

.

Ak by predsa len Pellegrini nabral odvahu a zostavil by vládu s Ficom a s Dankom, potom odporúčam vláde, aby čo najskôr dala do poriadku štátnu televíziu a rozhlas RTVS. Je pre suverénnu vládu životne dôležité zmocniť sa jedného celoštátneho média. Neexistuje, že spravodajstvo v štátnom médiu je rovnaké ako v súkromnej zahraničnej televízii.

.

So súkromnými médiami netreba robiť vôbec nič, nech si píšu ako vedia, kde chcú, ako chcú, ako sú platení, ale je neskutočne dôležité zobrať do rúk aspoň jedno celoštátne médium skrz, ktoré budete vysvetľovať svoje kroky, je nevyhnutné vytvoriť informačný kontrast.

.

Vyhnite sa spamu. Súkromné médiá vám nedajú pokoj noc či deň, ignorujte ich, vyjadrujte sa len do štátneho média s dennou pravidelnosťou, prípadne na verejných tlačovkách. Súkromné médiá potom budú musieť citovať len štátne médium a vás to odbremení.  

.

Ak nemáte kádre na vytvorenie objektívneho spravodajstva na RTVS, oslovte alternatívne médiá nech vám s úlohou pomôžu.

.

Všetky ostatné kroky, robte až po tom, čo budete mať RTVS v poriadku, aby ste skrz štátne médium mohli ozrejmovať, odhaľovať, vysvetľovať svoje kroky v riadení, v politike.

.

Žijeme totižto v informačnej dobe, v ktorej sme pochopili, že všetko ovplyvňujú informácie. Ak nebudete mať vytvorený vlastný nezávislý kanál na šírenie informácií, zahraničné spravodajské služby vás „zožerú“. Preto treba zvoliť taktiku všetko zverejniť a nehrať sa so zahraničím džentlmenské hry na tajné rokovania, veď oni pravidlá aj tak nedodržiavajú, vaša jediná obrana je všetko zverejňovať a priamo ovplyvňovať verejnú mienku. Ak nebudete mať za sebou ľudí skrz toto volebné obdobie tlaku, bude obdobie vo vláde vašim posledným.

.

Rátajte s finančným tlakom a vydieraním s eurofondami, oprite našu ekonomiku o maďarskú a vytvorte novú úroveň našich vzťahov. Umožní vám to robiť suverénne rozhodnutia a ísť po stopách predvolebných sľubov.

.

A samozrejme štátna banka, vytvorte našu štátnu banku, ktorá zamedzí odlivu prostriedkov do zahraničia a vytvorí možnosť Slovákom uchovávať si vlastné peniaze vo vlastnej banke. Toto bude vrcholný krok k suverenite Slovenska.

.

Ak sa vytvorí hocijaká iná vláda, odporúčam jej, usmievajte sa, budete za debilov tak či tak, nadchádzajúcu krízu sami nezvládnete, a utopíte sa v problémoch ako malé deti, ani zvýšená represia vám nepomôže. Bude to ďalšia tragikomédia trvajúca cca 1 až 2 roky.

.

.

ZÁVER

.

.

Svet sa mení, a mení sa aj bez vás (politikov), múdrosťou je pochopiť v správny moment zmenu trendu a pridať sa na stranu víťazov. Vedzte, že budúci svet je multipolárny a spolupracujúci.

.

.

Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 228751x
Priemerná čítanosť článkov: 2933x

Autor blogu

Kategórie