Založ si blog

Stane sa premiérom Fico, Pellegrini, alebo Ódor? Povolebná analýza.

Po tri a pol roku absolútneho amaterizmu, v predčasných voľbách, ktoré vládnuci amatéri sami vyvolali, ma výsledky hlasovania značne prekvapili. Osemnásť percent získala strana čisto marketingovej produkcie, deväť percent strana absolútneho magora, sedem percent strana farizejov, ktorí nebudú mať problém spojiť sa aj so stranou podporujúcou kultúru smrti (LGBTQ) a šesť percent strana „najväčších profesionálov“ s „najlepším programom“ no s najhoršími výsledkami svojich prác. Keď sčítame percentá všetkých deštrukčných strán na slovenskej politickej scéne, a tým mám na mysli aj ĽSNS a Republiku, zistíme, že slovenský volič je ešte stále dezorientovaný, a nerozumie presne tomu o čo sa hralo vo voľbách a ako naše voľby môžu ovplyvniť politickú mapu sveta.

.

.

MÁME TRI MOŽNOSTI

.

.

Aj keď zarátame odchýlku možnej manipulácie hlasov dajme tomu päť percent, pri vysokej volebnej účasti je to irelevantné číslo a nijak nemení na fakte, že ľudia nerozumejú politike a svojou nevedomosťou rozdali karty súperiacim stranám vo veľmi vyrovnanom pomere. Inými slovami, dnes je možné zostaviť vládu aj takú, ktorá bude obhajovať Slovensko a Slovákov, ale aj takú, ktorá bude hájiť výhradne zahraničné záujmy. Rozhodujúce závažie na miske váh bude mať strana HLAS. V dnešných dňoch sa strana dokonale odkryje a všetci uvidíme, či v minulosti vznikla ako veľmi prezieravý ťah strany SMER, alebo naopak, či celý čas išlo o spiacu bunku zahraničných záujmov v strane SMER. Sám v tom nemám jasno, ale viem, že čoskoro na túto otázku nájdeme odpoveď. Každopádne dnešná situácia nás stavia pred tri možnosti vzniku novej vlády.

.

.

PREMIÉROM SA STANE FICO

.

.

Najoptimálnejšia varianta pre nás by bola, ak by budúcu vládu tvorili strany SMER, HLAS a SNS, s tým, že premiérom by sa stal Fico. Bol by to nezvratný dôkaz brilantného manévru strany SMER vytvorením strany HLAS. Vrcholný politický ťah, ktorý by sa zapísal do dejín politológie. Slovensko by získalo stabilnú a plne kompatibilnú vládu s vládou Maďarskej republiky.

.

.

PREMIÉROM SA STANE PELLEGRINI

.

.

Avšak ak strana HLAS nie je proslovenskou stranou a vznikla z čisto ekonomických záujmov jednotlivcov, Pellegrini vyrokuje so stranou PS premiérske kreslo a vznikne koalícia strán PS, HLAS, KDH a SAS (plus prípadne OĽANO). Ďalší zlepenec amatérov, ktorí by však dostal ďalšie mesiace na likvidáciu nášho štátu. Trvanie takejto koalície by opäť nedosiahlo klasickú štvorročnú dĺžku a v nadchádzajúcich predčasných voľbách by definitívne vyhrala strana SMER s veľkým náskokom.

.

.

PREMIÉROM OSTANE ÓDOR

.

.

Je však možné, že strana HLAS sa nebude chcieť odkryť a zvolí sa opäť taktika bielych koní. HLAS sa nedohodne na zostavení vlády ani so stranou SMER, a ani so stranou PS. Nastane patová situácia, čo opäť využije prezidentka a ponechá vládu nečinnou so svojimi ľuďmi, ktorí opäť občas spravia kšeft s mimovládnym sektorom. Nech by sa vyhovárali na čokoľvek, vedzte, že ide o taktiku ako ponechať prozápadnú vládu pri riadení nadchádzajúce dôležité mesiace.

.

.

DÔLEŽITÁ ÚLOHA SLOVENSKA PRE NADCHÁDZAJÚCE OBDOBIE

.

.

Pretože sa blíži zima a s ňou definitívny pokus ukončiť vojnu na Ukrajine skrz ekonomickú, energetickú, palivovú krízu v Európe. Rusi zavrú kohútiky jednak aby zabránili útočným chúťkam spolku NATO, a jednak aby vyvinuli tlak na pohodlie obyvateľstva Európy, čo má zapríčiniť zmenu liberálnych vlád v kľúčových krajinách EÚ. Skrátka blázni a amatéri finančný tlak neustoja. Túto prichádzajúcu krízu môžeme bez úhony prežiť iba vďaka spolupráci s Maďarskou republikou, iba s kompatibilnými vládami sme schopní nadviazať historickú spoluprácu a ukázať všetkým v regióne (Čechom, Poliakom, Nemcom) ako to ide, keď služobníci západu budú hovoriť neustále o tom ako to nejde, a ako sa treba uskromniť. Našou spoločnou úlohou je ukázať svetu prospešnú spoluprácu medzi národmi, medzi niekdajšími rivalmi, ukázať svetu budúcnosť.

.

.

DEŠTRUKČNÁ POLITIKA ZÁPADU

.

.

Samozrejme ak by sa podarilo ľuďom na základe kontrastu otvoriť si oči, zmena by nabrala rýchly a dominový efekt. Blázni by stratili vplyv v Európe. Európa by sa automaticky očistila a nadviazala by spoluprácu s Áziou. Vznikla by Euroázia. Je nad slnko jasnejšie, že tomuto scenáru sa budú snažiť blázni zabrániť a práve preto musia za každú cenu ničiť vzťahy v rámci EÚ, a znížený štandard ľudí hádzať na Japonca menom SAMOSATO s alibami veď v každej krajine je zle.

.

.

KORPORÁCIE SÚ ZAHNANÉ DO KÚTA

.

.

Snaha centralizovať všetky zdroje, centralizovať moc, zdá sa už definitívne zlyhala. Korporácie nie sú schopné dostať sa na nové trhy, k novým zdrojom, k ruským zdrojom. Nech dopadne u nás situácia akokoľvek, zapríčiní len to, či sa budeme mať dva roky ešte zle a až potom sa postavíme bláznovstvu, alebo či sa mu postavíme hneď, zavčas a extrémny hospodársky úpadok ani nepocítime. Svojim vzorom ukážeme svetu ako sa dá žiť inak. Pozitívny výsledok je už len otázkou času.

.

.

ZÁVER

.

.

Voľby u nás boli veľmi dôležité, čo napokon ukazuje aj na fakt, koľko zahraničných politikov sa k nim stihlo vyjadriť. Žiaľ nie všetci z nás pochopili ich význam a podpora rozumu u nás stále nie je dostatočne silná. Dnes musíme počkať kým Pellegrini odhalí svoju pravú tvár a odhodlá sa pre svoje životné rozhodnutie. Práve teraz dostáva Pellegrini ponuky, ktoré sa na istej úrovni myslenia neodmietajú. Stane sa z neho hrdina? Alebo navždy len bábika porazených?

.

Čaká nás ťažké obdobie, no poľahky ho môžeme zvládnuť len spolu s našimi bratmi, Maďarmi. Naša reč je síce odlišná, naši nepriatelia nás dávno rozdelili, učili nás inej histórií, odklonili nám našu spoločnú kultúru, ale naša genetika je veľmi podobná, náš duch je veľmi podobný, naše zmýšľanie je podobné.

.

Nastal čas ukázať svetu ako bývalí rivali vedia spolu vyžiť, spolu si pomáhať, spolupracovať, v prospech nás všetkých, obyvateľov. Nastal čas dotknúť sa budúcnosti spolupracujúceho ľudstva plného bývalých protivníkov.

.

.

Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 228726x
Priemerná čítanosť článkov: 2932x

Autor blogu

Kategórie