Založ si blog

Šťastný nový rok 2023

Pri hodnotení končiaceho roku by si kdejaký pesimista mohol povedať, že to bol najhorší rok, aký doteraz zažil. Ekonomický prepad, sociálna nestabilita – odsocializovanie spoločnosti, štatisticky najvyššia úmrtnosť obyvateľstva… Veru, bol to smutný rok, bláznivý rok a veľa bláznov spomedzi nás dostalo príležitosť zviditeľniť sa. Avšak ja som optimista a vravím vám, mohlo byť aj oveľa horšie.

.

Nobelovu cenu za mier by som tento rok udelil neznámemu poľskému obyvateľovi, ktorý v priebehu cca pol hodiny od incidentu, zverejnil na internete fotografiu ukrajinskej protivzdušnej rakety S300, ktorá zasiahla poľský traktor. Bez tejto fotografie, bez tohto priameho dôkazu by nám reálne hrozilo, že blok NATO vyhlási otvorenú vojnu Rusku so všetkým, čo k tomu patrí, a tak by sme už pravdepodobne dnes, niektorí z nás, boli niekde na východnom fronte. Spomeňme si koľko horlivcov sa vtedy v našej spoločnosti snažilo „rozdúchať vášeň“.

.

Čiže áno, boli sme veľmi blízko toho, aby bolo ešte horšie, než je dnes v ekonomickej, v hospodárskej a v energetickej kríze. Peniaze nie sú všetko a nikdy ani neboli. My optimisti sa vieme baviť aj bez nich 😊, ale pokiaľ by dnes išlo o ohrozenie života, tam by bol náš optimizmus bezradný.

.

Rád by som vám zaželal šťastný nový rok, ale ako? Som optimista, a keďže som doteraz nevidel zlomovú udalosť, ktorá by menila kurz z dnešného samozničujúceho bláznovstva tak viem, že ešte len horšie príde. Hlavne v prvej polovici roku 2023. Snáď až niekedy potom, by už konečne mohol nastať dlho spomínaný zlom. Teda aspoň dúfam, keďže som optimista…, lebo ak ani potom zlom nepríde, budúca zima bude pre Európu a Ameriku zničujúca. Jednoducho planetárne zmeny spôsobia tlak na energetickú náročnosť stabilizácie prostredia, a ak bude ľudstvo aj po lete stále rozdelené, v Európe nastane doba kamenná podobná tej, ktorá je dnes na Ukrajine, a Severná Amerika doslova zamrzne. Pozrite sa dnes na počasie u nich. Nie je to výkyv, je to dlhšie trvajúca prirodzená zmena podnebia.

.

Chcem vám do nového roka zaželať hlavne pokoj. Nepanikárme, nech sa nám stane v budúcom roku čokoľvek. Či už prídu nové choroby, alebo dôjdu peniaze, alebo blázni zavelia k novým energetickým opatreniam „odborníkov“, ostaňme pokojní a pomáhajme si. Každá situácia sa dá zvládnuť, a to hlavne bez stresu.

.

Nestojíme pred nepríjemnými situáciami sami, veď predsa všetci ľudia sme na jednej lodi, či si to uvedomujeme, či nie. Počas celého uplynulého roku 2022 si všímam, že stále vo väčšom množstve si pointu problému začínajú uvedomovať aj veľmi vplyvní hráči vo svetovej politike, na svetovej scéne. Dokonca viacerí z nich sú schopní vo svojich prejavoch úplne presne pomenovať problém a načrtnúť reálne riešenie z nášho bláznovstva širšej verejnosti. Všimnime si napríklad tento https://youtu.be/Uk_8IHVc688 Trumpov nedávny „predvolebný“ prejav. S chirurgickou presnosťou nám pomenúva hlavný problém našej doby – súčasného bláznovstva. Viac o probléme – cenzúre, napíšem vo svojom budúcom článku: „Informačné škatuľky, alebo prečo starého psa novým kúskom nenaučíš“. Ďalej. Donedávna považovaný najbohatší muž sveta Elon Musk, dokonca kúpil celú platformu Twitter, aby svetovému obyvateľstvu priniesol na stôl priame dôkazy o tom, ako sa bláznami manipuluje našim informačným polom – našim „mainstreamom“. Odhaľovanie ide síce pomaly, ale za to dobrým smerom. Hlavné je, že mnohé krajiny vďaka informáciám začali v uplynulých rokoch vytvárať nové väzby, nové obchodné trasy, novú alternatívu svetového hospodárstva, mnohé krajiny začali budovať základy spravodlivejšieho sveta. Je len otázkou času, kedy ľudia definitívne upustia od svojho panovačného bláznovstva.

.

Vykročme teda do nového roka s úsmevom a s optimizmom, lebo vedzte, že aj keď chvíľu bude ešte zle, potom bude tak dobre, ako ešte nebolo. Nové chápanie, nové poznatky, nové princípy 21. storočia nám umožnia žiť všetkým zlatý život (dolce vita). O tom, ako želaný stav čo najrýchlejšie dosiahnuť, sú aj naše staré československé rozprávky, ktoré máme možnosť v tomto každoročnom vianočnom období sledovať. Sledujme ich a pochopme.

.

Ešte raz, šťastný nový rok všetkým!

.

.

Juraj Tušš

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Ak chcete ovplyvniť proces, musíte byť súčasťou toho procesu. Video:

17.01.2024

Narazil som na video z prebiehajúcej konferencie v Davose a musím uznať, úprimne ma pobavilo. Hlavne pri pomyslení, že tohtoročné stretnutie sa vedie pod heslom: Ako získať späť stratenú dôveru. 😀 Video: https://www.facebook.com/1305520664/videos/368868095843771/ Nie je dôležité, či je video vytvorené umelou inteligenciou (fake), alebo ide o skutočnú udalosť (ťažko [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 223621x
Priemerná čítanosť článkov: 2904x

Autor blogu

Kategórie