Založ si blog

Súvislosť medzi energetickou, migračnou krízou v Európe, brexitom a konfliktom na Ukrajine.

Žijeme vo veľmi zaujímavej dobe, v ktorej vplyv mocenských skupín na riadenie obyvateľstva prebieha extrémne vysokým tempom. Doposiaľ ľudstvo nezažilo dynamickejšiu dobu riadiacich manévrov elít uplatňovaných na svojom obyvateľstve. V tomto článku sa vám pokúsim vysvetliť súvislosti medzi rôznymi, na prvý pohľad, nesúvisiacimi udalosťami našej doby.

.

.

HLAVNÁ DEJOVÁ LINKA

.

.

Prvé, čo si musíme uvedomiť, je skutočnosť, že vo svete prebieha dlhodobý súboj dvoch hlavných riadiacich skupín, dvoch riadiacich štýlov vedenia obyvateľstva.

.

Prvá skupina je opretá o filozofiu individualizmu a jej cieľom je maximálne centralizovanie moci nad obyvateľstvom do svojich rúk. V médiách o nej počujeme hlavne v súvislosti so snahou vytvoriť „nový svetový poriadok“, brániť NWO, brániť demokraciu, alebo snahou unipolarizovať svet.

.

Druhá skupina sa snaží riadenie nad obyvateľstvom decentralizovať do viacerých rúk, viacerých riadiacich bodov, viacerých centier moci, dnes v médiách otvorene hovorí o snahe vytvoriť multipolárny svet, spravodlivý svet založený na spolupráci. Viac k problematike som napísal v tomto článku: https://jurajtuss.blog.pravda.sk/2022/09/12/multipolarny-svet-a-novy-volebny-system/ . V skratke sa dá súboj definovať, ako boj hlúposti s múdrosťou, „zla s dobrom“.

.

.

VÝSLEDKY SÚBOJA

.

.

Všetky svetové udalosti, ktoré v našom živote sledujeme, súvisia práve s hlavným súbojom dvoch riadiacich systémov. Žiadna udalosť nie je náhodná, a vždy je len inou fázou hlavného dlhodobého súboja bláznovstva s ľudskosťou. Zvolená taktika súperenia zreteľne definuje strany konfliktu.

.

Teda, kým jedna strana sa snaží presvedčiť svet na cestu spravodlivej spolupráce medzi viacerými autonómnymi centrami moci, druhá strana sa všetkými možnými prostriedkami snaží súpera zlikvidovať, zotročiť, podriadiť, bez ohľadu na dôsledky svojej činnosti. Len jeden pohľad na svet je ten správny, pretože veď predsa o pravde sa nediskutuje.

.

Dnes sa dostávame do finále konfliktu, v ktorom sa rozhodne, či riadenia nad ľuďmi sa definitívne zmocnia blázni, alebo ľudia. Výsledok určí aj následné riadiace kroky (hlavné linky deja budúcnosti) k zastabilizovaniu situácie na planéte. Buď blázni zavelia k masívnemu vymieraniu ľudstva, aby sa zoptimalizovala spotreba zdrojov, alebo ľudia zavelia k spolupráci naprieč obyvateľstvom planéty a k technologickému pokroku. Vyhrá individualizmus? Alebo kolektivizmus?

.

Rozhodujúcim momentom v konflikte bude skutočnosť, či sa podarí Rusom s Európou a s Čínou vytvoriť Euroázijskú úniu (federáciu), alebo či sa korporáciám (Američanom, Britom) podarí zničiť a obsadiť Rusko. Po týchto udalostiach konflikt končí s nevratným výsledkom súboja v prospech buď jednej, alebo druhej riadiacej strany.

.

.

PREČO SA NA ZÁPADE NEPRÍJMAJÚ OPATRENIA NA STABILIZÁCIU ŽIVOTA ĽUDÍ

.

.

Ak si uvedomíme základ, že v dnešnom záverečnom konflikte ide doslova o všetko, a rovnako blázni, ako aj ľudia, sú ochotní použiť všetky možné taktiky boja k docieleniu svojho víťazstva, a uvidíme hlavné linky deja budúcnosti zúčastnených riadiacich strán, postupne sa nám otvoria oči pre pochopenie zdanlivo nesúvisiacich udalostí, ktorým v našom priestore čelíme už pár rokov. 

.

Hlavnou výzvou pre korporácie je zamedziť spojeniu Európy s Áziou, totižto vytvorenie Euroázie, ako obchodného priestoru, by automaticky znamenal krach riadenia korporácií nad Britániou, Amerikou, a nad ich kolóniami po celom svete. Stratili by akúkoľvek moc, prehrali by. Vedenie korporácií by sa vymenilo.

.

Ich hlavným cieľom je preto zlikvidovať konkurenta, ktorý vďaka svojej suverenite, surovinám a ľudskému potenciálu je jediný, ktorý dokáže zjednotiť ľudí na planéte Zem. Prípadný úspech by znamenal ich definitívne víťazstvo. Ak však korporácie vďaka svojmu pľundrovaniu zdrojov už nebudú mať potrebnú silu na priame fyzické rozhodnutie konfliktu, neostane im nič iné ako vytvorenie v Európe neľudských podmienok, uplatnia taktiku spálenej Zeme, aby zamedzili vytvoreniu konkurenčného obchodného bloku.

.

Preto dnes vidíme fakt, že žiadne ochranné opatrenia k ľuďom sa na západe, v Európe nevymýšľajú, zo strednodobého hľadiska sú pre bláznov ľudia nepotrební, totižto podľa ich „logiky“ nás hravo v 21.storočí nahradia stroje. Absolútne ich nezaujíma ako, a či budú ľudia v Európe schopní ďalej žiť.

.

.

TAKTIKA SPÁLENEJ ZEME

.

.

Korporácie sa snažia simultánne (súčasne) dosiahnuť dvoch cieľov – zlikvidovanie Ruska, zlikvidovanie Európy. Dosiahnutie aspoň jedného z cieľov znamená pre nich úspech, a keď nie úplný, tak aspoň čiastočný.

.

Na likvidáciu Ruska používajú územie Ukrajiny a armádu NATO. Na likvidáciu Európy používajú umelú migračnú krízu, umelú energetickú krízu, umelú zdravotnícku krízu, a hlavne svojich politických „house negrov“, skrz ktorých presadzujú potrebné samodeštrukčné opatrenia.

.

Všimnite si, vďaka tzv. „green dealu“ sa energetická infraštruktúra začala v Európe rýchlo ničiť už pred niekoľkými rokmi. Stabilné, ekologické a takmer neobmedzené zdroje energie (jadrové elektrárne) sa začali úmyselne zatvárať. Dôvod je jednoduchý. I keď sa z Európy má stať zaostalá oblasť a spálená zem, nesmie táto oblasť ohroziť zvyšnú časť planéty. Jadrové elektrárne sú jednak zdrojom energie, ktorá automaticky znamená rozvoj, ale sú aj potenciálne celosvetovo nebezpečné, ak sú obsluhované nekvalifikovaným personálom. S akýmkoľvek kvalifikovaným personálom sa v Európe už do budúcna neráta, preto tá „vysoká“ úroveň školstva, preto tie migračné toky plné „zahraničných inžinierov“ z Afriky. To je hlavný dôvod, prečo sa jadro odstavuje ako prvé, čiže aby v strednodobom horizonte nespôsobilo katastrofu širšej oblasti planéty. Ak si všimnete tzv. britský exit, brexit, tak jeho jediným dôvodom bolo vyhnúť sa Európskym ťažkostiam spôsobených nekontrolovateľnou migráciou. Británia sa účelovo zavčas so svojimi podmienkami odlúčila od Európy. Ako námorná veľmoc si odlúčenie mohla dovoliť.

.

.

PREDZVESŤ VEĽKÉHO ZVRATU

.

.

Pred pár dňami bolo vyhodené „do luftu“ plynové potrubie nordstream 1 a nordstream 2. Záložný plán stabilizácie Európy energiou bol korporáciami zničený. Európu teraz čaká buď krach, deindustrializácia, nepokoje, plač a bieda podporená vojenským konfliktom a hríbmi, aké ľudia ešte nevideli, alebo veľké prekvapenie vo forme zvratu zahraničnej politiky Európy.

.

Dnes jediná cesta k energetickej bezpečnosti Európy vedie cez Ukrajinu, a skrz jej plynovú infraštruktúru. V optimistickej variante, preto čoskoro predpokladám enormný tlak zo strany Nemecka na vedenie Ukrajiny a tým pádom aj na susedné krajiny.

.

Možno sa predsa len nemecké tanky dostanú do Kyjeva, tak ako si to „house negri“ korporácií želajú, ale teda s iným úmyslom v aký dúfajú. Európske zbrane sa môžu čoskoro otočiť voči nim samotným. I keď dnes k tejto variante máločo naznačuje, o to väčší šok rozhodnutie nakoniec prípadne spôsobí. Uvidíme.

.

.

ZÁVER

.

.

Čaká nás najťažšie obdobie ľudstva. Dynamika riadiacich procesov je toho jasným dôkazom. Nik z našich predkov podobné obdobie nezažil. Je na nás, či si nebezpečenstvo samovražedných krokov bláznov v čas uvedomíme, a akýmkoľvek spôsobom ich prestaneme v bláznovstve podporovať cestou pasívneho odporu, alebo v opačnom prípade, sa teda staneme svedkami biedy v Európe aká v ľudstve ešte nikdy predtým nebola.

.

Postupom času sa naše možnosti na pozitívny úspech ľudstva, vplyvom bláznov a vojnových štváčov, neustále znižujú. Nesmieme strácať čas na obrat, na zmenu myslenia, pretože iba mierovým myslením a včasnou spoluprácou medzi ľuďmi, medzi Európou a Áziou sme schopní čeliť všetkým výzvam, ktoré máme pred sebou, a len tak sme schopní zabrániť biede, a k celkovej ľudskej likvidácií. Ide o všetko.

.

.

Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 227256x
Priemerná čítanosť článkov: 2914x

Autor blogu

Kategórie