Založ si blog

Nad ľudstvom sa zmráka – Dnešné vyhlásenie mobilizácie.

Žiaľ, podľa očakávaní s prichádzajúcou jeseňou k nám prichádza postupne aj horúca vojna. Dnes Rusi vyhlásili čiastočnú mobilizáciu svojho obyvateľstva. Význam tohto kroku je plne porovnateľný so začiatkom tzv. špeciálnej vojenskej operácie.

.

Zatiaľ najlepšie a najstručnejšie čo som čítal, zhodnotil dnešnú situáciu vojenský spravodajca Evgeniy Poddubny:
„Ruské vojenské a politické vedenie urobilo všetko pre to, aby sa vyhlo mobilizácii. A nestalo by sa to, keby sa Západ včas spamätal. K vytvoreniu systému varovania by nedošlo ani vtedy, keby USA jednoducho podpísali dokument o bezpečnostných zárukách. Západ však chce, aby na mieste Ruska vznikla skupina slabých a závislých subjektov.

.

Od 24.februára Rusko bojuje s mierovou armádou, prvý týždeň bojovalo vegetariánsky a dúfalo, že zdravý rozum predsa len zvíťazí. Pre kolektívny Západ je však Ukrajina len baranidlom proti Rusku. Bez akéhokoľvek zdravého rozumu. Kyjevský režim dostal moderné západné zbrane, kyjevský režim dostal muníciu, peniaze. A to všetko s jediným cieľom: oslabiť Rusov za každú cenu.

.

Západ stále zvyšoval stávky. A tak hrali hru. Pripomeniem vám jednu epizódu. Po našom neúspechu v Charkovskej oblasti internet zaplavili veselé videá Američanov, Britov a Francúzov, ktorí s radosťou strhávali ruské vlajky v Kupiansku, Ižume a Balakleji. Tu sa medveď nemohol neprebudiť.

.

Tejto vojne sme sa nemohli vyhnúť, došlo by k nej tak či tak. Nemohli sme sa vyhnúť ani mobilizácii. Naším protivníkom nie je kyjevský režim, ale Severoatlantická aliancia. Dovoľte mi pripomenúť, že NATO bolo vytvorené na to, aby s nami bojovalo.

.

Ak sa boju nedá vyhnúť, treba ho zúfalo vyhrať všetkými prostriedkami. A my nemáme iné možnosti. Práve tu nemohol prísť prezidentov citát v lepšom čase: „Načo taký svet, v ktorom Ruska niet?“ “

.

.

Očividne vyhlásením mobilizácie ide o ďalší eskalačný krok k plnohodnotnému ľudskému bláznovstvu. O udalostiach pred začatím ruskej operácie na Ukrajine som písal v tomto článku:
https://jurajtuss.blog.pravda.sk/2022/03/12/dnesna-situacia-vo-svete-kriticky-okamih/
,v ktorom detailne vysvetľujem ako Rusi manévrovali, aby sa vyhli stretu hlavne s alianciou NATO.

.

.

Obavy potvrdzujú aj dnešné slová ruského ministra obrany generála Sergeja Šojgu, ktorý okrem iného uviedol:
„Prebieha špeciálna vojenská operácia s veľkými a náročnými bojovými úlohami. Prezidentovu úlohu plnia všetky druhy a zložky ruských ozbrojených síl vrátane jadrovej triády.

.

Dodal, že Rusko nie je vo vojne ani tak s ukrajinskou armádou, ako skôr s kolektívnym Západom. Celá konštelácia satelitov NATO pracuje proti nám.“

.

.

Dnes, tak ako pred cca 80timi rokmi, sa kolektívny západ opäť spája a zbrojí proti Rusom, avšak tentokrát nie pod zdanlivým vedením A.Hitlera, ale pod zdanlivým vedením V.Zelenského. Rusi dávajú zreteľne najavo, že nemajú kam ustúpiť a sú ochotní ísť až do samého konca s logikou Sama Chalupku: „Voľ nebyť ako byť otrokom“.

.

.

ČAKÁ NÁS HORÚCA ZIMA

.

.

Uvidíme ako sa situácia ďalej vyhrotí, zatiaľ však obe strany konfliktu dávajú najavo, že nechcú zo svojich pozícií ustúpiť. To nás stavia pred extrémne kritické obdobie, ktoré bude v Európe znamenať nedostatok a výrazné obmedzenia energií, ale hlavne, nás to stavia pred otvorený vojenský konflikt, aký ľudstvo doteraz ešte nezažilo. Ak Rusi získajú prevahu na bojovom poli na Ukrajine a začnú aktívne oslobodzovať územie, mobilizácia ani nás na Slovensku neminie. Myslím, že červenou čiarou by bolo oslobodenie Odesy Rusmi. NATO vytvorí spamovaciu armádu tvorenú nami a inými slovanskými národmi, ktorú bude posielať bez výcviku do prvých línií a s profesionálnou armádou v závese bude ničiť všetko, čo jej príde do cesty. Otvoria sa nové fronty, v nových krajinách. V takomto prípade Rusom neostane nič iné, ako použiť taktické jadrové zbrane a to sa ľudstvo už zahrá so svojou existenciou.

.

.

ZÁVER

.

.

Či sa naplnia najhoršie predpovede, záleží len od nás, od ľudí, či aj v 21.storočí budeme schopní zapojiť sa do boja za cudzie záujmy vytvoriť jednu jedinú svetovládu presne tak, ako sa boli ľudia schopní zapojiť do bláznovstva v 40tych rokoch minulého storočia.

.

Snáď sa k optimizmu dá pripočítať včerajší O.Scholzov výrok na valnom zhromaždení OSN:

.

.
„Bezmocne sledujeme, ako nás chce niekto uvrhnúť späť do SVETOVÉHO PORIADKU, kde je vojna bežným prostriedkom politiky, kde sa nezávislé krajiny musia pripojiť k svojim silnejším susedom, alebo koloniálnym pánom a prosperita i ľudské práva sú privilégiom pre pár šťastlivcov?

.

Alebo sa nám spoločne podarí zabezpečiť, aby MULTIPOLÁRNY svet 21.storočia zostal mnohostranným svetom? Moja odpoveď ako Nemca a Európana je – musíme to zvládnuť.“

.

.

I keď celý prejav bol vedený protiruským štýlom, obsah sa dá vyložiť aj inak podľa môjho posledného článku: https://jurajtuss.blog.pravda.sk/2022/09/12/multipolarny-svet-a-novy-volebny-system/ , a možno budeme svedkami, ako práve Nemci zastavia chystané bláznovstvo v Európe, vo svete.

.

.

Juraj Tušš

Je tu šanca

07.04.2024

Prezidentské voľby na Slovensku dopadli v prospech všetkých obyvateľov Slovenska. Po opadnutí prvotných emócií sami uvidíme, že okno príležitostí sa neotvorilo len ľuďom, ktorí volili P.Pellegriniho, ale aj zanieteným a momentálne sklamaným podporovateľom I.Korčoka..Tí čo si myslíte, že po vymenovaní nového prezidenta na Slovensku už nevyjde slnko, pretože súčasná [...]

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 228322x
Priemerná čítanosť článkov: 2927x

Autor blogu

Kategórie