Založ si blog

Cenzúra sa dá pochopiť.

Z pohľadu stability je cenzúra dôležitým nástrojom k udržaniu poslušnosti vlastného obyvateľstva, teda k udržaniu svojho riadiaceho vplyvu nad svojim obyvateľstvom.

.

Ako nám G.Soros na ekonomickom fóre v Davose veľmi presne povedal, dnes na planéte súperia o vplyv dva hlavné systémy riadenia spoločnosti.

.
 
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/627967-soros-civilizacia-mozno-neprezije-vojnu-na-ukrajine/

.

I keď sa pri definícií klasicky prikryl cudzou perinou, podstatu vystihol. Veď predsa aj my môžeme ľahko sledovať rôzne typy cenzúry naprieč svetovou verejnou mienkou.

.

A/ Svet korporácii (uzavretých spoločností) používa vo svojich krajinách cenzúru kvôli tomu, pretože korporácie nevedia ovplyvňovať ľudí na ideologickej úrovni inak, ako „zaspamovaním“ (zahltením) verejného priestoru vlastnými myšlienkami, vlastnými ideológiami. Doslova platí, že „stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou“. Pri akejkoľvek konfrontácií, diskusií, ich povrchne zahlcujúcich nezmyslov sa tieto nezmysli veľmi ľahko vyvracajú, ľahko diskreditujú. Na ideologickej úrovni „deti“ vždy prehrávajú nad rodičmi. Preto sú korporácie nútené cenzurovať a ostrakizovať, aby si zachovali svoj mienkotvorný vplyv nad spoločnosťou.

.

B/ Svet ľudskej elity (otvorenej spoločnosti) používa cenzúru hlavne kvôli tomu, aby plytká, povrchná, útočná – agresívna, propaganda „detí“ nepôsobila na ich vlastné deti, v ich vlastnom priestore, ktoré sa ešte neorientujú v informáciách, a ktoré sú náchylné k radikalizácií. Ideologickej úrovne sa ľudská elita vôbec nebojí, pretože argumentačne je vyspelejšia než primitívne, zvieracie myšlienky zbohatlíkov. Bojí sa však terorizmu a vytváraniu deštrukčných skupín ľudí, častokrát pokreslených propagandistickými symbolmi minulého storočia, vo svojich krajinách.

.

Všimnite si tieto dva svety, dva pohľady v našej spoločnosti. Včera som tu uverejnil blog ozrejmujúci výroky Kissingera a Sorosa zo svetového ekonomického fóra v Davose:

.

https://jurajtuss.blog.pravda.sk/2022/05/26/dnesna-situacia-vo-svete-davos-spustil-odpocitavanie/

.

Behom hodiny bol stiahnutý zo „steny“ bez akéhokoľvek udania dôvodu.

.

Po jeho prečítaní čo myslíte, pod vplyv ktorej riadiacej skupiny momentálne patríme? K uzavretej (k deštrukčnej – teroristickej), či k otvorenej spoločnosti (k spolupracujúcej – ľudskej)?

.

.

Juraj Tušš

Divné čísla a nejasný výsledok.

25.03.2024

ALEBO, KEBYŽE SOM KORČOK VOLÍM V DRUHOM KOLE PELLEGRINIHO..Prvé kolo prezidentských volieb so sebou prinieslo veľa prekvapení (aspoň pre mňa). Za prvé to bola nízka účasť, aj keď je pravda, že bola o pár percent vyššia ako účasť v minulých prezidentských voľbách. Bohužiaľ napriek skutočnosti, si nemôžem pomôcť, ale v dnešnom čase, keď v našich susedných [...]

Kebyže som Pellegrini, volím v týchto prezidentských voľbách Harabina

09.03.2024

Pre pochopenie mojej logiky, treba chápať súčasnú situáciu, v ktorej sa nielen Slovensko, ale aj celá Európska únia nachádza. Uplynulé roky plné paradoxných rozhodnutí nám dokonale odhalili riadiacu štruktúru širšieho európskeho priestoru, v ktorom mnohé krajiny, vďaka seba zničujúcim rozhodnutiam utrpeli citeľný znížený komfort vlastného obyvateľstva. [...]

Ak chcete ovplyvniť proces, musíte byť súčasťou toho procesu. Video:

17.01.2024

Narazil som na video z prebiehajúcej konferencie v Davose a musím uznať, úprimne ma pobavilo. Hlavne pri pomyslení, že tohtoročné stretnutie sa vedie pod heslom: Ako získať späť stratenú dôveru. 😀 Video: https://www.facebook.com/1305520664/videos/368868095843771/ Nie je dôležité, či je video vytvorené umelou inteligenciou (fake), alebo ide o skutočnú udalosť (ťažko [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

Juraj Tušš

Projekt:Z

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 223529x
Priemerná čítanosť článkov: 2903x

Autor blogu

Kategórie